31 March 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΒΡΑΧΩΡΙΤΗ

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ;

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει σεμινάριο με τον Σπύρο Βραχωρίτη.
Ο σκηνοθέτης Σπύρος Βραχωρίτης, θα πραγματοποιήσει σεμινάριο στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Μία σύντομη, πιλοτική, διαδραστικής μορφής υπόθεση εργασίας, πάνω στο κείμενο της Ηλέκτρας του Σοφοκλή όπως αυτό μεταγράφηκε σε νεοελληνικό γλωσσικό ήθος από τον Γιώργο Χειμωνά.
Σε τρείς τρίωρες και μία τετράωρη εβδομαδιαία, συναντήσεις (με προοπτική παρουσίασης ολόκληρου του έργου κατά το β΄ μέρος της τελευταίας συνάντησης). 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια σεμιναρίου: από 23 Απριλίου έως 14 Μαΐου 2014 (τέσσερεις συναντήσεις)
Ημέρα σεμιναρίου: Τετάρτη
Ώρες Σεμιναρίου: 17.00 – 20.00
Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, Τ.Κ. 17778)

ΚΌΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Για τα μέλη του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.: 40€
Για μη μέλη του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.: 60€

Επικοινωνία:
Tηλ: 210 330 3149
E-mail: Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή, 12:30 - 16:00

Αποστολή ενδιαφέροντος έως την Δευτέρα 14 Απριλίου στο: Ο Σπύρος Βραχωρίτης είναι ο εμψυχωτής – σκηνοθέτης της Θεατρικής Λέσχης (Βόλου). Σπούδασε νομικά, κινηματογράφο και θέατρο στην Αθήνα, το Νανσύ και το Παρίσι. Συνεργάστηκε με το Ελεύθερο θέατρο (Ιστορία του Αλή Ρέτζο), με το Αετοπούλειο του Δ. Χαλανδρίου (Ματωμένος Γάμος, Ιλιάδα, Ουτοπίες), την Κρατική Τηλεόραση (8 επεισόδια για την ιστορία της ελληνικής γλώσσας με τίτλο: «Γλώσσα και Ζωή – Τα παιδιά του 15σύλλαβου»). Ασχολήθηκε με το αρχαίο Δράμα (Ρήσος – Κύκλωπας – Πλούτος, Αντιγόνη στο πρωτότυπο κείμενο) και την θεατροποίηση λογοτεχνικών κειμένων (Γινέκα της Ζάκιθος, Πάπισσα Ιωάννα, Μακρυγιάνη, Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου). Προετοιμάζει την τελική μορφή του ανέκδοτου έργου του Χειμωνά «Φαίδρα – Κάθοδος στον Άδη του έρωτα: όπερα – τραγωδία».

Comments are closed.