Tuesday January 22nd, 2013

Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας: 11 & 12 Απριλίου 2013

Δράση 3

Φόρουμ σύγχρονης δραματουργίας:
11 & 12 Απριλίου 2013

Θεατρικά κείμενα απ’ όλο τον κόσμο σε πρώτη ανάγνωση
Πρόσκληση Υποβολής Νέων Ελληνικών Θεατρικών Έργων

Το Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας είναι μια από τις πιο σημαντικές δράσεις του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Είναι μια διήμερη παρουσίαση αξιοσημείωτων έργων από όλο τον κόσμο που δεν έχουν ακόμα παρουσιαστεί στην Ελλάδα και απευθύνεται προς τους επαγγελματίες του θεάτρου και όποιον ενδιαφέρεται για το θέατρο γενικότερα.
Ο στόχος είναι να παρουσιάζονται στην Ελλάδα, σε τακτική βάση, οι νέες τάσεις γραφής παγκοσμίως. Με την πάροδο των χρόνων αρκετά από τα έργα τα οποία πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Φόρουμ, σκηνοθετήθηκαν από Έλληνες επαγγελματίες του θεάτρου.
Το πρώτο Φόρουμ έγινε τον Μάρτιο του 2007 μαζί με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου και λαμβάνει χώρα κάθε Άνοιξη από τότε. Μέχρι τώρα το Φόρουμ έχει παρουσιάσει 41 έργα από 35 χώρες και συγγραφείς όπως Sergio Blanco, Marina Carr, Edgar Chias, Claudine Gallea, Jan Fabre, Jon Fosse, Elfriede Jelinek, Joel Jouanneau, Dennis Kelly, Jean-Luc Lagarce, Juan Mayorga, Gustavo Ott, Fausto Paravidino, Saara Turunen, Olivier Py and Larry Tremblay μεταξύ άλλων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Προθεσμία υποβολής

31 Ιανουαρίου 2013

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

Comments are closed.