19 February 2014

Η Kassandra επιστρέφει στον Άνθρωπο

Η Kassandra επιστρέφει στον Άνθρωπο

Kassandra: Ένας σπαρακτικός και κωμικός μονόλογος, εμπνευσμένος από την Αθήνα, γραμμένος για την ηθοποιό Δέσποινα Σαραφείδου.
Η Kassandra ξετυλίγει την Οδύσσειά της, φορώντας κόκκινες γυαλιστερές μπότες. Με τα σπαστά αγγλικά της, μιλάει για τη δική μας αναζήτηση νοήματος και ελπίδας. Πόλεμος, εξουσία, κερδισμένοι και χαμένοι, σεξ, χιούμορ και σαρκασμός. Ευριπίδης και Bugs Bunny, Abba, Manchester United και Σκάρλετ Ο’Χάρα. Η απόσταση μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, ηθοποιού και θεατή, χώρου και λόγου καταρρέει.
Στο μονόλογο του Μπλάνκο, η μυθική Κασσάνδρα γίνεται άντρας που νιώθει γυναίκα, μια σύγχρονη trans μετανάστρια που παλεύει για την επιβίωση, σε διαρκή αναζήτηση ταυτότητας – εξόριστη στο σώμα της, ξένη σε κάθε πατρίδα.
H Kassandra πρωτοανέβηκε στην Αθήνα, στο μπαρ Άνθρωπος, το 2011, και έκτοτε έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Φίερ, Λουγκάνο, Πέγια, Μπίτολα, Πράγα, Ρέσεν, Στρούμιτσα, Σόφια, Μαδρίτη).

Βραβεία:
LEADING FEMALE ROLE AWARD (Apollon International Theatre Festival), 2011.
BEST INTERACTIVE PERFORMANCE AWARD (MonoAkt Festival of Monodrama), 2012.
BEST ACTOR AWARD “ACTOR OF EUROPE 2012” (International Festival Actor of Europe), 2012.

Έγραψαν:
* Η Kassandra είναι μια μοναδική εμπειρία θεάτρου. Σπάνια έχω δει έναν περφόρμερ να παραμένει τόσο ευέλικτος και ήρεμος ενώ βρίσκεται σε διάδραση με το κοινό. Αδράξτε την ευκαιρία να δείτε αυτή την παράσταση. Είναι μια δουλειά φτιαγμένη με πολλή μαστοριά, μεγάλη ευφυΐα, με ένα δυνατό, αινιγματικό κείμενο. Μην τη χάσετε(Jeffrey Jay Fowler, Prague Fringe Festival 2012 Reviews - Fringe Theatre)
* Η Σαραφείδου αποδίδει την ιστορία της Κασσάνδρας με μοναδική δεξιοτεχνία, καθώς προικίζει τον γλυκερό τόνο των εξομολογήσεών της με δραματική οξύτητα και παραπειστικό χιούμορ. (Ηρακλής Λογοθέτης, Ποντίκι Art)
* Μια εύφορη εμπειρία θεάτρου στην πλήρη της έννοια. (Μιχάλης Ταμπούκας, Ελευθεροτυπία)

Kassandraτου Sergio Blanco
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαραφείδου - Ευαγγελία Ανδριτσάνου
Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου
Επιμέλεια κοστουμιών: Λουκία Μινέτου 
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Τσόνογλου
Φωτογραφίες - Επιμέλεια φωτισμού: Δημήτρης Γερακίτης
Οπτική επικοινωνία: Dennis Spearman
Ομάδα παραγωγής: Θάνος Κάππας, Αλέξης Καρατζάς, Ελένη Καρρά, Τζένη Παρασκευοπούλου,  Χριστίνα Κούλη, Δήμητρα Νικολοπούλου, Ελένη Πανίτσκα, Αννέτα Πυλαρινού, Αντώνης Ροκάκης, Τούλα Σταυρακούδη, Μαρία-Ξένια Στυλιανού
Εταιρεία θεάτρου 1+1=1 

 

Comments are closed.