15 January 2013

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
 LABORATORY OF SCENOGRAPH, ATHENS (LSA)  
www.mariachaniotaki.gr

Εργαστήριο μελέτης σχεδιασμού και εφαρμογής μιας Σκηνογραφικής πρότασης. (Ιανουάριος έως Μάιος 2013)
Έναρξη: Δευτέρα  21 Ιανουαρίου 2013

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε εκείνους που ενδιαφέρονται να μελετήσουν την εφαρμογή του Σκηνικού στο θέατρο και τον χορό.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην μελέτη της σχέσης του Σώματος με τον Χώρο καθώς και στην υλοποίηση και εφαρμογή μιας σκηνογραφικής πρότασης (υλικά, κατασκευή σκηνογραφικών αντικειμένων μακέτες, σχέδια για κουστούμια, portfolio κλπ).  Το Εργαστήριο αποτελεί συνέχεια της σπουδής του εργαστηρίου Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας. Έχει πρακτικό χαρακτήρα και γίνεται μια φορά την εβδομάδα απογευματινή ώρα. Απευθύνεται και σε παλαιότερους σπουδαστές που επιθυμούν να συνεχίσουν το πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας.

Οι σπουδαστές που θα ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους, θα μπορούν να τις εκθέσουν στην Έκθεση των αποφοίτων του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας τον Ιούνιο.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυνατότητες εφαρμογής μιας πρότασης (πρόβες σε προετοιμασία παράστασης, στήσιμο σκηνικού στο Θέατρο, υλικά και σκηνογραφικά αντικείμενα, στήσιμο και σχεδιασμό φωτισμού μιας παράστασης). Θα μελετηθούν επίσης στοιχεία εφαρμογής κοστουμιού και σκηνογραφικών αντικειμένων (μάσκες, καπέλα, props).
Στο Εργαστήριο θα κληθούν ως εισηγητές συνεργάτες Σκηνογράφοι του Θεάτρου καθώς και Φωτιστής.
Tην ευθύνη του Σεμιναρίου έχει η Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος ΜΑ Μαρία Χανιωτάκη
Πληροφορίες: 210 6728936 και στην ιστοσελίδα www.mariachaniotaki.gr

 Το Εργαστήριο σεβόμενο το αίτημα των σπουδαστών, λόγω της Οικονομικής κρίσης που διανύουμε, αποφάσισε την περαιτέρω μείωση των διδάκτρων για το νέο Ακαδημαϊκό έτος.
Κόστος συμμετοχής : 70 ευρώ/μήνα (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση) και εγγραφή: 40 ευρώ (δεν ισχύει για τους παλαιότερους σπουδαστές από όλα τα τμήματα του Εργαστηρίου)

 

Comments are closed.