10 September 2012

ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ

ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ 
«Το ποιητικό σώμα»

         Με αφετηρία το σωματικό θέατρο αυτό το εργαστήρι θα είναι μία πρακτική σπουδή της μη λεκτικής δραματουργίας. Δουλεύοντας με άξονα το σύγχρονο χορό και το θέατρο αντικειμένων σε συνδυασμό με τις τεχνικές της ουδέτερης μάσκας, του contact improvisation και ακροβατικών θα υπάρχει ως προσανατολισμός η αναζήτηση ενός προσωπικού τρόπου θεατρικής κίνησης και έκφρασης.

ΑΡΧΑΡΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Κάθε Τετάρτη 5.00΄μ.μ.- 7.30΄μ.μ.
Διάρκεια: Οκτώβριος – Μάιος
Απευθύνεται σε οποιονδήποτε θα ήθελε να έχει μια πρώτη εμπειρία με τον χώρο του σωματικού θεάτρου.

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Κάθε Δευτέρα 8.00 – 11.00 μ.μ. & Τετάρτη 8.00 – 11.00 μ.μ.
Διάρκεια: Οκτώβριος – Ιούνιος
Απευθύνεται σε ανθρώπους με σχετική εμπειρία στο θέατρο και στην κίνηση.
Αριθμός μελών έως 12 άτομα
Συντονιστής: Αντώνης Κουτρουμπής

PERFORMANCE ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

      Ένα εργαστήρι το οποίο θα επικεντρωθεί στη δημιουργική διαδικασία της σύνθεσης και στην εξέλιξη των συμμετεχόντων ως performer. Στόχος η δημιουργία σκηνικών συνθέσεων που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του φεστιβάλ «Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση». (Θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ τους μήνες Απρίλιο και Μάιο).
ΧΡΟΝΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 5.00΄μ.μ. – 9.00΄μ.μ.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 8.00΄μ.μ. – 11.00΄μ.μ.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ Κάθε Τρίτη 8.00΄μ.μ. – 11.00΄μ.μ.
Απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν παρακολουθήσει το προχωρημένο επίπεδο του σωματικού θεάτρου στην Πλεύσις και σε επαγγελματίες από τον χώρο του θεάτρου και του χορού.
Αριθμός μελών έως 12 άτομα
Συντονιστής: Αντώνης Κουτρουμπής

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Μία διαδικασία αφύπνισης του σώματος και προσέγγισης της κίνησης μέσα από το σύγχρονο χορό. Μέσα από τις αρχές του release technique (βαρύτητα, ταλάντωση, πτώση-επαναφορά κ.τλ) αναλύονται οι μηχανισμοί της κίνησης και το σώμα προετοιμάζεται να κινηθεί με ασφάλεια, μουσικότητα και συνείδηση στο χώρο χρησιμοποιώντας το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Το μάθημα εστιάζει στην ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος στη βελτίωση της ισορροπίας και ευκαμψίας, στην ευαισθητοποίηση της αίσθησης του ρυθμού και της διαχείρισης της σωματικής ενέργειας στο χώρο.
ΑΡΧΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Τετάρτη 15.00’ – 16.45΄μ.μ.
Παρασκευή 16.30΄ – 18.15΄μ.μ.

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Σάββατο 13.00΄ – 15.00΄μ.μ.
Διάρκεια: Οκτώβριος – Μάιος
Συντονίστρια: Όλγα Γερογιαννάκη

ΤΑΙ ΤΣΙ

Ένα κινεζικό σύστημα, μία εναλλακτική προσέγγιση στη σωματική άσκηση που προάγει την υγεία και τη μακροζωία. Ένα εργαστήρι που στοχεύει στην σωματική, συναισθηματική και νοητική ισορροπία. Η εργασία με το τσι (ζωτική ενέργεια) επιτυγχάνεται μέσα απ’ την αργή σχεδόν χορευτική σειρά κινήσεων που ονομάζεται φόρμα, από τα ρυθμικά αναπνευστικά πρότυπα των τσι κούνγκ και τις ασκήσεις που είναι σχεδιασμένες να ανοίγουν το σώμα και να το κάνουν ευλύγιστο απελευθερώνοντας το από την ένταση. Η πιο δυναμική πλευρά της άσκησης βοηθάει την τόνωση και αναζωογόνηση του μυικού συστήματος και των οργάνων του σώματος. Το τάι τσι μέσω των απαλών εσωτερικών και εξωτερικών κινήσεων προλαμβάνει την ασθένεια, δυναμώνει τα εσωτερικά όργανα και κάνει το νου γαλήνιο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Κάθε Τρίτη 6.00΄ – 7.30΄μ.μ. και Πέμπτη 6.00΄ – 7.30΄μ.μ.
Διάρκεια: Οκτώβριος – Μάιος
Συντονίστρια: Θένια Κουτρουμπή

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

«Απ’ το παιχνίδι στην θεατρική δράση»

Η Πλεύσις διοργανώνει ένα κύκλο επιμόρφωσης με θέμα το θεατρικό παιχνίδι συνολικής διάρκειας 32 ωρών, ειδικά σχεδιασμένο για ανθρώπους που δουλεύουν με ομάδες. Η σύνθεση της ομάδας των συντονιστών παρέχει διαφορετικές προσεγγίσεις και τεχνικές της θεατρικής πράξης, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δημιουργικές δυνατότητες τους και τους τρόπους επικοινωνίας που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου. Οι συμμετέχοντες μέσα απ’ το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό, την μιμική, το παίξιμο ρόλων, την εικαστική δημιουργία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την θεατρική εμπειρία και να την μεταφέρουν στον επαγγελματικό τους χώρο. Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να αξιοποιήσουν το θέατρο σαν πρακτική της εργασίας τους με ομάδες παιδιών ή ενηλίκων, δίνοντας τις τεχνικές και τις γνώσεις που χρειάζονται για να προχωρήσουν σε οργανωμένη θεατρική δράση που θα είναι το αποτέλεσμα μιας ομαδικής διαδικασίας βασισμένης στην θεατρική έκφραση.

Συντονιστές: Εβίτα Ζαφειροπούλου (Δραματοθεραπεύτρια)
Ηλίας Πίτσικας (Παιδαγωγός, εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού)
Αντώνης Κουτρουμπής (σκηνοθέτης, performer)
Θένια Κουτρουμπή (performer, κουκλοπαίχτρια)

Ημερομηνίες:
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 5.00μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ
Σάββατο 12 Ιανουαρίου 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ
Κυριακή 13 Ιανουαρίου 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ

Σύνολο ωρών 32
Αριθμός μελών έως 25 άτομα

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
ΠΛΕΥΣΙΣ Τηλ. 2106425046 – 6947517025
Λασκάρεως 41 Αθήνα 11472
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 6.00μ.μ. – 8.00μ.μ.

Comments are closed.