27 September 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
(πρώην αεροδρόμιο)
Εγώ αν ήμουν…   Θα
ΙΕΤΜ Athens  17-20 Οκτωβρίου

Τον Οκτώβριο γίνεται στην Αθήνα  η  διεθνής συνάντηση  του δικτύου  παραστατικών τεχνών  (θέατρο – χορός – εικαστικά)  ΙΕΤΜ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο. Θέμα της συνάντησης είναι το  ΑΥΡΙΟ της τέχνης.  
Με το σκεπτικό  ότι τον Οκτώβριο λήγει  η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, μια ομάδα καλλιτεχνών (εικαστικοί, συγγραφείς,  περφόρμερ)  με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης φτιάχνουν  ένα παραστασιακό γεγονός σε ένα κτήριο το παλιού αεροδρομίου με σκοπό να διεκδικήσουν το χώρο για τις άστεγες θεατρικές ομάδες.
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ   ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΖΗΤΟΎΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ  ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ –ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΚΑΙ  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
Από τους εθελοντές  θα ζητηθεί  1) να  φέρουν κάποιο  αγαπημένο τους αντικείμενο  που σχετίζεται με  την έννοια του αεροδρομίου, δηλαδή τη μνήμη, (αποχαιρετισμοί,   καλωσορίσματα,  φωτογραφίες, δώρα,  εικόνες,  τραγούδια, ήχοι κλπ) για να φτιάξουμε μια εικαστική σύνθεση  που μιλάει για το παρελθόν του αεροδρομίου του Ελληνικού.
2) Οι εθελοντές θα σκεφτούν πάνω στο ερώτημα «εγώ σαν πολίτης τι θα ονειρευόμουνα γι αυτό το χώρο του πρώην αεροδρομίου… τι θα έφτιαχνα στο πρώην αεροδρόμιο»  και «τι θά δινα για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου» Με τις γραπτές ή προφορικές  απόψεις τους  – εκεί στο χώρο -  θα φτιάξουμε ένα τοπίο εικαστικό και ακουστικό για το μέλλον του χώρου.  
Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι στο χώρο της παράστασης οπωσδήποτε τα τρία απογεύματα 17-18-19 Οκτωβρίου. Επίσης είναι απαραίτητο να  είναι διαθέσιμοι για πρόβες (θα συνεννοηθούμε τις ώρες)  από τις 7 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ μέχρι τη γενική δοκιμή  16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
Παρακαλώ για την  γοργή απάντησή σας!!!
Ευχαριστώ
Από την καλλιτεχνική επιμέλεια

Όλγα Ποζέλη
Σκηνοθέτης 6936 456846
Κίρκη Καραλή
Σκηνοθέτης 6977620373
Κυριακή Σπανού
Σκηνοθέτης –  ΑΠΘ Τμήμα Θεάτρου  6942645913
Χριστίνα Χριστοφή
Ηθοποιός - Σκηνοθέτης 6945 840897
Ηλίας Βογιατζιδάκης
Ηθοποιός 6946368251

Comments are closed.