9 September 2013

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (LSA)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ  (LSA)
www.mariachaniotaki.gr

 
Στόχος του Εργαστηρίου είναι η μελέτη της Σκηνογραφίας και της Ενδυματολογίας στο Θέατρο, το Χορό, την Όπερα και τον Κινηματογράφο.
Το Εργαστήριο βρίσκεται με ιδιαίτερη επιτυχία στον 14ο χρόνο λειτουργίας του.
Οι σπουδαστές εισχωρούν στην ουσία των δυναμικών στοιχείων που είναι αναγκαία για τη μελέτη μιας Σκηνογραφικής και Ενδυματολογικής πρότασης  όπως αυτή μελετάται διεθνώς.
Το Εργαστήριο έχει σαν αρχή του τη νέα ματιά στο σύγχρονο παγκόσμιο Θέατρο και την Τέχνη.
( PragueQuadrennial  http://www.pq.cz/en/scenography-education )
Το πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου ολοκληρώνεται με την Έκθεση των αποφοίτων του στην Αθήνα  (Η Έκθεση των αποφοίτων για το 2012 έγινε στο Φουαγιέ του Θεάτρου του Νέου Κόσμου την Πέμπτη 14 Ιουνίου). Η Έκθεση των αποφοίτων για το 2013 θα γίνει στον Χώρο Τέχνης & Δράσης «Βρυσάκι» στην Πλάκα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Athens Fringe Live 2013 από 27-30 Ιουνίου). 
Το Εργαστήριο απευθύνεται  σε ζωγράφους, γλύπτες, εικαστικούς, αρχιτέκτονες, σπουδαστές εικαστικών και θεατρικών σπουδών, διακοσμητές , ηθοποιούς, χορευτές κ.ά..
Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης με την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου.
Το Εργαστήριο είναι διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους (Οκτώβριο – Ιούνιο) και συνεργάζεται με διακεκριμένους καλλιτέχνες από τον Χώρο του Θεάτρου του Χορού και του Κινηματογράφου.

Έναρξη:  Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013
Το όριο των σπουδαστών είναι ιδιαίτερα περιορισμένο.
Tην ευθύνη του εργαστηρίου έχει η Σκηνογράφος ΜΑ Μαρία Χανιωτάκη *
 [μέλος του  Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ),  του  Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και  της  Ένωσης Βρετανών Σκηνογράφων (SBTD)]
*LINKS: Agent :http://www.donaldscrimgeour.com/designers.html
blog : http://maria-chaniotaki.tumblr.com/
website: www.mariachaniotaki.gr
SBTD profile: http://www.theatredesign.org.uk/designer-pages/mariachaniotakikafousia/
Saatchi online :http://www.saatchionline.com/profile/270369
PragueQuadrennial : http://www.pq.cz/en/scenography-education)          
ΕΚΔΙΘ: /member-area/maria-chaniotaki-kafousia

Περισσότερες πληροφορίες  και φωτογραφικό υλικό  στην ιστοσελίδα:  www.mariachaniotaki.gr
Στο Εργαστήριο λειτουργούν ακόμη  τα  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  :
Δίμηνο και Πεντάμηνο Σεμινάριο αντίστοιχα με θέματα που αφορούν τη δημιουργία κουστουμιών μάσκας αντικειμένων στο Θέατρο και  την εφαρμογή  μιας Σκηνογραφικής πρότασης
Το Εργαστήριο για την Τέχνη  λειτουργεί και ως 2ο έτος του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας και μελετά θέματα όπως Performance art, Installation art, video art, η έννοια του χρόνου στην Τέχνη, η μουσική ποιητική, κείμενα για την Τέχνη κ.α. 
“Προετοιμασία  Portfolio για Μεταπτυχιακή σπουδή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού”   απευθύνεται σε όσους προετοιμάζονται για σπουδές πάνω στην Σκηνογραφία και την Ενδυματολογία στο εξωτερικό
Νέος Κύκλος ανεξάρτητων Εργαστηρίων – Διαλέξεων κατά τη διάρκεια του χρόνου με διακεκριμένους καλλιτέχνες και επιστήμονες.
Θερινό Εργαστήριο Σκηνογραφίας (διάρκεια 4 ημέρες) που έχει στόχο την εισαγωγή στην Σκηνογραφία και το κουστούμι στο Θέατρο.
Κέντρο Μελέτης Τέχνης και Θεάτρου στο Ηράκλειο Κρήτης

Comments are closed.